Bouwcombinatie Schutte / SMT: Nieuwbouw brede school Coevorden


Op 21 november is het contract getekend voor de nieuwbouw van brede school Som met opdrachtgever en Bouwcombinatie Schutte / SMT. Het gebouw wordt gerealiseerd in een Design Build en Maintain constructie. De school komt op de locatie van de huidige basisschool Panta Rhei aan de Jan van Scorelstraat en gaat naar verwachting medio 2014 open.

't Optelhoes, zoals Bouwcombinatie Schutte / SMT haar ontwerp noemt, scoorde vooral goed op het selectiecriterium 'ontwerp'. Het gebouw oogt als een ├ęcht schoolgebouw en door de variatie in de gevels oogt het kleinschalig. Het leuke voor de kinderen is dat het gebouw veel variatie aan de buitenkant heeft zodat hun eigen klaslokaal herkenbaar is. Ook de grote trap sprak veel kinderen aan.

Publieksfavoriet

Het winnende ontwerp is beoordeeld op een viertal criteria: ontwerp, duurzaamheid, proces en prijs. Het criterium 'ontwerp' werd voor 50% bepaald door leerlingen van de bovenbouw, hun ouders, toekomstig personeel en wijkbewoners. In totaal hebben ongeveer 350 mensen gestemd. 't Optelhoes ontving de meeste stemmen en is daarmee de publieksfavoriet.

Proces

Nog voor de kerst is het voorlopige ontwerp gereed. In het voorlopig ontwerp kunnen nog wijzigingen worden aangebracht op aangeven van de toekomstige gebruikers. Rond april 2013 is het definitieve ontwerp klaar, waarna de bouw start. Het gebouw is ongeveer een jaar later gereed en wordt vanaf augustus 2014 in gebruik genomen. De school biedt dan onderdak aan de Mijndert van der Thijnenschool, de Panta Rheischool, de Wilhelminaschool, Peuterspeelzaal Pinokkio, Kinderwereld, Turn Vereniging Coevorden, Centrum voor Jeugd en Gezin, St. Welzijn 2000, Icare/Jeugdgezondheidszorg, GGD, Algemeen Maatschappelijk Werk en de wijkfunctie van woningbouwcorporatie Domesta.

Een goed gebouw maak je samen

Een goed gebouw maak je samen is het thema van de Bouwcombinatie voor 't Optelhoes. Samen met opdrachtgevers, gebruikers en wijkbewoners. En samen met specialisten in onderwijshuisvesting.

SMT Bouw & Vastgoed is een toonaangevende onderneming, gespecialiseerd in Design & Build realisatie van onderwijshuisvesting en maatschappelijk vastgoed. Hier concentreert zich meer dan 40 jaar ervaring in het uitvoeren van huisvestingsoplossingen voor onderwijs, zorg, sport, multifunctionele accommodaties en publieksfuncties.

Schutte bouw & ontwikkeling, opgericht in 1924, is een zelfstandig ontwikkelende bouwer waar onderscheidend samenwerken hoog in het vaandel staat. Met behulp van BIM en Lean processen realiseren wij woningen, utiliteitswerken en maatschappelijk (zorg)vastgoed. Onze aanpak is integraal transparant en vernieuwend.

Meer informatie: Schutte bouw & ontwikkeling | SMT Bouw & Vastgoed