Matrix Onderwijshuisvesting

Specialisme

Strategisch bouwadvies op het gebied van onderwijshuisvesting en maatschappelijk vastgoed

Bedrijfsprofiel

Innovator voor duurzaam excellente huisvesting

Matrix is gespecialiseerd in strategisch bouwadvies op het gebied van onderwijshuisvesting en maatschappelijk vastgoed, zoals zorglocaties, sportaccommodaties, gemeentehuizen en bibliotheken. Uw innovatieve, slagvaardige en pragmatische adviseur, voor onder andere Integraal Huisvestings Plan (IHP) vraagstukken, monitoring vastgoedportefeuille en nieuwbouw- of herontwikkelingsopgave.

De gebruiker centraal

Matrix geeft u als opdrachtgever en gebruiker een centrale rol in het ontwikkelingsproces. Uw visie op onderwijs, zorg of ontmoeting is immers het vertrekpunt. Als kritische gesprekspartner is het onze taak die visie voor iedereen helder te krijgen. Dat begint met luisteren, vragen, doorvragen. Kanttekeningen plaatsen, verwachtingen peilen, uitdagen en prikkelen. Zodra een helder inzicht bestaat in de visie, onderzoeken we gezamenlijk met u de consequenties daarvan voor de organisatie van het leer-, zorg- of ontmoetingsproces. Zo ontstaat een blauwdruk die we vervolgens vertalen in een ruimtelijk programma en een ontwerp voor de te bouwen omgeving. Inclusief eventueel locatiestudies en stedenbouwkundige planning.

Living Building Concept (LBC)

Matrix is ontwikkelaar van het Living Building Concept (LBC). Dit betekent dat de gerealiseerde huisvesting steeds kan worden aangepast aan veranderende wensen en behoeften. Zonder grote ingrepen en investeringen. Een school kan zich zo moeiteloos aanpassen aan het toekomstige leerlingenaantal of aan een andere inrichting van het onderwijsproces. Een buurtcentrum of gezondheidscentrum kan aangepast worden bij wijzigingen in de buurt of het zorgaanbod. De huisvestingsoplossing blijft flexibel gedurende de gehele fysieke levensduur. Zo blijft de waarde optimaal behouden. Matrix is de eerste partij in Nederland die de kracht van het Living Building Concept in de praktijk heeft bewezen. Een concept met veel minder risico's en met aanmerkelijk lagere integrale kosten.

Zo creƫren wij samen met u duurzaam excellente huisvesting.

Contactgegevens

Hintham 156
5246 AK 's Hertogenbosch

Postbus 1711
5200 BT 's-Hertogenbosch

T: 073-692 44 90
F: 073-692 44 50
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.matrixscholen.nl'